Var det noget med en svensk træhytte i haven?

Få svensk stemning ind i haven med en træhytte

Er du en af de mange der altid har drømt om de svenske ødegårde? Du har måske været på ødegårdsferie før, men ville ønske at det ikke var så besværligt at komme afsted. Med corona-epidemien er det også blevet mere uberegneligt at tage til udlandet, selvom det bare er Sverige. Heldigvis for dig er der en måde at få den svenske stemning helt ind på matriklen, nemlig med et nyt og færdigbygget træhus eller -hytte. Her ser vi nærmere på mulighederne og potentialerne.

Hvad er svensk stemning?

For nogle er svensk stemning at gå ned i det svenske supermarked og købe lidt anderledes mad og lette øl, men for de fleste er dette nok ikke noget der trækker. På samme måde er de svenske myg en kendt del af oplevelsen, som de fleste gerne ville være foruden. Alle elskere af ødegårdsoplevelsen tænker på de svenske skove, eventuelt en lille skovsø, og så et smukt træhus ved vandkanten. Disse idylliske billeder får mange til at drømme, men det vigtigste af dette kan du få helt hjem til dig selv, og det er træhuset. Træhuset er et meget svensk og skandinavisk hus, og ikke et vi har brugt meget i Danmark. Derfor vil duften af træet i dit nyt træhus med det samme sender tankerne og følelserne over i det samme sted i dit hjerte, hvor ødegården bor. I stedet for at blive ejer eller medejer af en ødegård, som du sjældent kan besøge, så kan du i stedet opgradere din have, og købe et vaskeægte træhus.

Træhusets muligheder

Træhuset er ikke bare svensk stemning, det er også en veritabel schweizerkniv af muligheder. Vi vil ikke gå ind i alle disse her, men gå ud fra at din primære måde at bruge dit nye træhus på er, ved at nyde det som når du tager på ferie i Sverige. Det vil sige at du måske vil prioritere at få et hus med en terrasse, og at huset skal være indrettet smukt og enkelt. Dett lægger op til, at du kan leje det ud på AirBnB når du ikke selv bruger det. Det du sætter pris på ved huset vil de fleste rejsende også sætte pris på, så du behøver næsten ikke gøre noget for at kunne nyde godt af lidt indtjening fra udlejningssiden AirBnB. Alt du behøver er at tage stilling til hvilken service du vil yde gæsterne, tage nogle gode billeder af huset, og så ellers bare lave dit opslag på hjemmesiden.

En dejlig oplevelse og investering

På den måde vil du begynde at tjene udgiften ind, ligesom mange gør det med deres fritidshus eller ødegård. Det vil også give dig en følelse af rejsens magi, når der kommer gæster i træhytten fra nær og fjern. At vælge et nyt træhus er altså en fornuftig og praktisk løsning på ønsket om at få svensk ødegårdsstemning helt tæt på livet. det er blot at komme i gang, og det er sandsynligvis en del billigere end du tror!