Find nemt et dygtigt malerfirma

Vælg en professionel maler

Når tiden er kommet til at få malet væggene, så er der to ting man kan gøre. Man kan enten vælge at male selv, eller man finde en uddannet maler, en fagmand. Der er fordele og ulemper at overveje, men når alt lægges sammen, så vil det for de fleste mennesker være mest fornuftigt at vælge et professionelt malerfirma. Det vil denne artikel præsentere og se lidt nærmere på. Så læs med hvis du også snart har brug for at få malet, og er tvivl om hvad der er bedst for dig i din situation.

Tid og penge

Der er dem der tøver med at ringe til en fagmand, og det skyldes ofte at de er bange for regningen. Det koster naturligvis penge at få en maler ud, men man skal huske at maleren arbejder hurtigere end dig. Så det der tager dig 8 timer kan han eller hun måske gøre på 4 timer. På den måde kan du halvere malerens timeløn, og forestille dig, at det var det du fik i timen, og det uden at se på den kvalitet i hver især producerer. Overvej så hvad du får i løn når du arbejder? Det er måske langt højere, end halvdelen af malerens løn. I så fald ville du “arbejde” til meget lav takst, hvis du selv malede. Det er derudover meget sandsynligt, at du ville male i din fritid og i weekenden. Der hvor du har dyrebar tid til at være sammen med familie og venner, og at dyrke dine egne interesser. Livet er kort, som man siger, og lige pludselig er der vendt endnu en side i livets store bog. Mon du så i retrospekt ville ønske at du havde haft en weekend mere med dine børn, eller at du havde sparet nogle tusind kroner, og havde malet selv. Nogle penge der, selv hvis de blev sparet op og givet videre til børnene, ikke ville gøre nogen forskel. Det ville en weekend mere måske heller ikke, men tid med dem vi elsker er nu engang meget mere tungtvejende, end kroner og ører.

Teknik er afgørende

Hele den udregning er uden at tage teknikken med. Og her er der om noget en del at hente, for langt de fleste amatørmalere er vitterligt ikke særligt gode. Det er heller ikke nemt at få en harmonisk og jævn fordeling af malingen, og det er ikke nemt at undgå små ulykker med sprøjt hist og pist. Det er heller ikke nemt at vide hvilken maling man skal vælge til netop ens hus og ens behov. Hvis man får gjort et fejlkøb, så er fortjenesten ved at male selv smidt ud af vinduet med det samme. Og på samme måde, hvis man laver en større fejl, der gør at man skal male om, eller male flere gange end nødvendigt, ja så mister man også af den tid, der allerede er ufordelagtig for dig, som vi nævnte i regnestykket ovenfor. Der er altså mange gode grunde til at vælge en professionel maler.