Sådan gør du din bil mere værd!

Skal du af med din bil fordi du vil have en ny så er der flere muligheder.

Mange vælger at tage deres bil med til forhandleren hvor de køber ny i håb om at kunne få en bedre pris på den nye bil, men ofte er der faktisk mere at hente ved et privat salg af bilen dette kan dog både tage tid og også koste lidt penge, som dog kan være godt investeret.

Men uanset om du vælger at sælge privat eller hos en forhandler er der nogle ting du kan gøre der øger værdien på din bil, nogle af dem koster lidt penge mens andre blot koster lidt tid og knofedt.

Klargøring kan øge værdien med op til 10.000

Noget af det en forhandler skal bruge penge på inden et videresalg, hvis han køber din bil, er klargøring. Leverer du en allerede klargjort bil så kan forhandleren spare dette og dermed give dig en bedre pris. Klargøring er f.eks.

  • Vask af motorrum
  • Lakforsegling
  • Rens af alufælge
  • Polering af forlygter
  • Indvendig rens og pletfjerning

En ren bil giver et indtryk af at du har passet godt på den, og en evt. privat køber vil også være mere interesseret i din bil hvis den ser velholdt og flot ud.

Hvem nyder ikke duften af at sætte sig ind i en ny og ren bil.

Få lavet små reparationer inden salg

Især hvis du sælger din bil til en privat kan det betale sig at få lavet små reparationer under 5-10.000 kr. da du ofte kan lægge prisen direkte oven i salgsprisen.

En køber af en bil bliver let skræmt hvis bilen f.eks. lige mangler at blive synet, har en slidt kobling lidt rustpletter eller andet som de selv skal en tur forbi værkstedet med.

Det skyldes mest at når man vælger at købe en ny (brugt) bil, så gider man sjældent starte med at skulle forbi værkstedet og køber kan også tænke hvis der er det ene i vejen mon der så er andet i vejen som sælger ikke fortæller.

Undersøg derfor f.eks. pris på udskiftning af kobling inden du sætter til salg, og kig på om din bil kan bære det ekstra på salgsprisen.

Det afhænger selvfølgelig af om den bil du sælger kun er 3 år gammel eller om den nærmer sig de 15 år, og alt efter hvilken model det er osv.