Skal du bruge kridt- og kalkprodukter til industrien?

Dankalk er en virksomhed, der i mange år, og over tid, netop har specialiseret sig i at samarbejde med industriområdet om at udvikle produkter, der er baseret på kridt og kalk. Dankalk leverer kalk til landbruget, produktionsvirksomheder og forbrændingsanlæg. Derfor kan de tilbyde mange forskellige produktløsninger. Produkter af kridt og kalk er fleksible ved brugssituationer, og forventningerne til fremtiden er store.

Herunder kan du læse om nogle af de forskellige anvendelsesmetoder, hvor kridt og kalk gavner i industrien.

Som foder i industrien

Kalk anvendes i foderproduktion, og du kender muligvis også til det faktum, at der er kalk i vores drikkevand, og at kalk er med til at styrke vores knogler og tænder og holde dem kraftige og stærke, som vi bliver ældre.

Dankalks kalk er af høj kvalitet og egner sig netop som foder. Her er et særligt område fjerkræ. Her er kalkskaller en væsentlig tilføjelse til fjerkræs daglige trivsel. Kalkskaller er økologisk godkendt, hvorfor fjerkræene udelukkende får det rene kalk. Grunden til, at man anvender kalk som foder til fjerkræ er, at fjerkræ har et behov for en daglig tilførsel af forskellige og gavnlige mineralstoffer. Her indgår calcium som et af de vigtigste mineraler, hvilket fjerkræene får gennem kalk.

De har begrænsede behov, hvorfor det er vigtigt at sætte sig ind i, præcist hvor meget calcium, de må få om dagen, så doseringen ikke bliver for høj.

I industrien taler man typisk om dyr i vækst, da de skal fodres op til at slagtes og sælges i butikker. Her er der et øget behov for calcium, når de skal vokse. Typisk vil de få det tilført i form af pulveriseret foderkridt.

Du kan også bruge kalk til din have

Kalk er også et anvendeligt produkt til haver og parker. Står du derfor for pasning og pleje af fx offentlige parker eller større grønne områder, kan du med fordel overveje kalk som et materiale og et produkt, der kan gøre gavn.

Når du anvender kalk i jorden, vil surheden reguleres og neutraliseres, og pH-værdien øges. Dette er en fordel, da de fleste planter trives i neutral jord fremfor jord med en høj surhed.

Når du anvender kalk i en have eller park, vil du tilføre nyt liv til jorden. Ved at nedsætte surheden i jorden, skaber du betingelser, hvor der opstår flere nyttige bakterier, og regnorme har bedre vilkår for at bo i jorden og skabe et økologisk og frugtbart kredsløb.

Til sidst kan nævnes, at jord baseret på ler vil få en bedre struktur, når du anvender kalk, da jorden bliver mere luftig. Dette gør, at jorden er langt bedre at arbejde med, hvor jord uden kalk vil blive tæt pakket, når der opstår fugt.

Vigtige materialer

Grundlæggende er der altså tale om vigtige materialer, der på flere forskellige områder i industrien udfylder og opfylder forskellige behov. Det er alsidige materialer, som altså kan anvendes, som forklaret i de forrige afsnit, både som foder og til grønne parker. Dette er blot to eksempler, men der er mange flere, og det er derfor en nødvendig og gavnlig industri.