Tandbørstningens ABC: Alt, hvad du skal vide om tandpasta, mundskyl og fluorid

Når det gælder om at passe på vores tænder, kender de fleste af os det grundlæggende: børst mindst to gange om dagen, brug tandtråd en gang om dagen og gå regelmæssigt til tandlægen. Men der er mange detaljer om mundhygiejne, som vi måske ikke er opmærksomme på. I dette blogindlæg vil vi diskutere tandbørstningens ABC: alt, hvad du behøver at vide om tandpasta, mundskyl og fluorid!

Tandpasta

Tandpasta er en pasta eller gel, der bruges til at rense tænderne. Den indeholder normalt fluorid, som hjælper med at forebygge karies. Nogle mennesker mener, at fluorid ikke bør være i tandpasta, fordi det kan være skadeligt, hvis det sluges, men American Dental Association (ADA) er uenig. Det siges, at mængden af fluorid i tandpasta er så lavt, at det ikke er skadeligt, selv hvis det sluges. Du kan også sagtens købe fluoridfrit tandpasta.

Mundskyl

Mundskyl er en væske, der bruges til at rense tænder og tandkød. Den indeholder normalt ikke fluorid, men nogle mærker indeholder det. Mundskyllevand kan hjælpe med at bekæmpe plak og dårlig ånde. Det kan også hjælpe med at forebygge gingivitis, som en type tandkødssygdom. Hus Krystal-healerhusets hjemmeside, kan du købe tandpasta og mundskyld, som indeholder CBD. Brug CBD mundskyl efter tandbørstning.

CBD, eller cannabidiol, er et naturligt stof, der findes i cannabisplanten. Nogle mennesker mener, at det har helbredende egenskaber og kan hjælpe med at behandle forskellige helbredstilstande. Og det gælder også i forhold til mundhygiejne, forbyggelse af huller og fjernelse af plak. Der er dog ikke meget videnskabeligt bevis for at understøtte disse påstande.

Den generelle mundhygiejne

Den generelle mundhygiejne er vigtig for enhver, der ønsker at pleje sig selv. Hvis man ikke har en god mundhygiejne, så vil det påvirke ens selvtillid og ens ydre. Derfor er det vigtigt for mange, at tænderne er pæne, tandkødet er naturligt lyserødt og ånden er god. Der er nogle få ting, du kan gøre for at forbedre din mundhygiejne:

-Børst dine tænder mindst to gange om dagen med fluoridtandpasta.

-Brug tandtråd en gang om dagen.

-Besøg tandlægen regelmæssigt til kontrol og rengøring.

-Spis sunde fødevarer og undgå sukkerholdige drikkevarer.

-Lad være med at ryge eller bruge tobak produkter.

-Begræns dit alkoholindtag.

Ens livsstil har stor indflydelse

Man kan ofte spotte en persons mundhygiejne blot ved at se på vedkommende generelle livsstil. Går personen meget op i sit ydre, sit hår, hud og sit tøj, så går vedkommende formentlig også op i sine tænder.

På den anden side, hvis nogen er ligeglade med deres udseende, er de sandsynligvis også ligeglade med deres tænder. God mundhygiejne handler ikke kun om, hvor ofte du børster dine tænder, eller om du bruger tandtråd. Det handler også om din generelle livsstil. Så hvis du vil have sunde tænder og tandkød, skal du starte med at leve en sund livsstil!

Det er vigtigt at huske på, at tænderne er noget, du ikke får nye af, medmindre du betaler dig til nye tænder. Men de originale tænder skal du passe på, og have og bruge, indtil du dør af alderdom. Derfor er det vigtigt, hvis man har børn, at man lærer allerede fra baby-alderen, at man skal børste sine tænder.