Pas på med streamingtjenester – de koster dig dyrt

Der hersker ingen tvivl om, at danskerne er glade for, at kaste sig i sofaen og zappe rundt mellem de mange tv-kanaler. Til trods for at hver syvende dansker i en undersøgelse tilkendegiver, at de føler sig stressede, så finder den gennemsnitlige danske alligevel tid til, at bruge 2 timer og 38 minutter foran det buldrende fjernsyn hver dag.  

Nu har den traditionelle brug af tv dog fået kamp til stregen. Siden streamingtjenesterne kom til Danmark i 2012 med Netflix i front, har de mildest talt banket de ellers velkendte tv-pakker på brugertal. Men kan det egentlig betale sig økonomisk, at tilvælge de mange streamingtjenester til fordel for den samlede tv-pakke?  

Film, serier og dokumentare – vi vil have det hele  

Det store problem med de velkendte streamingtjenester herhjemme er, at der ofte kører en tydelig rød tråd gennem deres produktportefølje. Eksempelvis er det på Netflix stort set umuligt at finde film og serier, som ikke er amerikansk produceret. Du kan desuden kun finde TV3s mange reality-programmer på streamingtjenesten Viaplay, såvel som TV2 play er den eneste tjeneste indeholdende TV2s mange programmer.  

Så når far vil se sport, mor vil se amerikanske dramaer, og teenagerne bare gerne vil slappe af til HBO’s Game of Thrones, så kan I ikke længere holde jer til en enkelt streamingtjeneste – og da kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse. Måske har du slet ikke tænkt over, hvor stor en post i budgettet, dine streamingtjenester og andre abonnementsløsninger egentlig er, men så er det på tide at gøre noget ved det. 

Tjek dit mobilabonnement  

Netop nu er endnu en måned ved at finde sin afslutning, og ikke nok med det, så går vi årets dyreste højtid i møde med hastige skridt – nemlig julen. Du har måske allerede automatisk betalt for dine streamingtjenester i december, men så lad denne måned være den sidste, hvor dit forbrug er helt ude af proportioner. Det kan være udfordrende både at betale for Netflix og julegaver, men da kan du tage et online-lån, som du dernæst betaler af i januar. 

Inden du vælger hvilke tjenester der skal kasseres, og hvilke der skal beholdes, så tjek op på dit mobilabonnement. Ikke alle er klar over det, men mange teleselskaber har faktisk streamingtjenester indkluderet i deres mobilabonnement. Derfor har du måske mulighed for, gratis at få fingrene i noget, som du lige nu betale rmånedligt for.