Bliv klar til sommerens udeliv

Allerede i det sene forår begynder vejret at byde på perlerækker af lune dage med en skyfri himmel og højt solskin.

Er I ikke allerede sommerklar, er der derfor god grund til at komme i gang. Her får I 5 tips til, hvad I som familie kan anskaffe jer, som gør sommeren sjovere, mere behagelig og fyldt med masser af hygge.

Havespil

Det er lækkert at være ude i det dejlige vejr, men det kan også blive en smule trivielt blot at sidde i sine havemøbler og lade solen brune arme og ben.

Særligt hvis der er børn i familien, er der brug for nogle ting at tage sig til, når man rykker ud i den friske luft i haven eller på stranden. Ellers er der stor sandsynlighed for at de ældre børn hurtigt trækker sig indendørs igen til iPad og tv.

Der findes mange forskellige havespil som er sjove for både børn og voksne. I kan finde dem her.

Solcreme, solhat og siesta

Sundhedsstyrelsen har 3 sol-råd, som er værd at følge, hvis sommeren skal forløbe fint uden skoldninger og solstik. De lyder: Brug solcreme, bær solhat (eller kasket!) og hold jer i skyggen mellem 12 og 15, hvor solen skinner kraftigst.

Særligt mindre børn og personer med lys og sart hud, bør være opmærksomme.

Kræftens Bekæmpelse anbefaler faktor 15 i Danmark, hvilket ved korrekt brug er tilstrækkeligt til at forebygge solskader. Det er nemlig i lige så høj grad mængden af anvendt solcreme, der beskytter mod skoldning, fremfor faktorgraden. Skal I sydpå, anbefales en faktor 30.

Til børn anbefales en særlig børnesolcreme, som indeholder et minimum af potentielt allergifremkaldende stoffer. Derfor: Anskaf en god solcreme, der lever op til jeres krav samt let hovedbeklædning til hele familien.

Svømmeudstyr

Hvis I elsker at tage på stranden eller besøge det lokale friluftsbad, får I en endnu sjovere tur, hvis I har det rigtige udstyr med. Naturligvis kan man sagtens bade, bare man har passende badetøj – men med et par ekstra ting i tasken, bliver turen en endnu større succes.

Med spand, skovl og sandforme til de yngste, kan der bygges store sandslotte og med et snorkelsæt med svømmefødder til de større børn og voksne, kan I udforske havbunden.

Har nogle i familien problemer med ørerne, kan et sæt ørepropper desuden forebygge efterfølgende problemer. Ikke bare efter en tur ved stranden, men også fremadrettet i svømmehallen. Find dem her.

Gør grillen klar

Sommer = grillmad. Grillen kan dog have brug for en kærlig hånd efter måske at have været pakket væk hele vinteren. Sidder der fastbrændt snavs på grillen, kan I gøre 2 ting:

Er jeres grill af typen med låg, kan I lade grillen klare arbejdet. I brænder blot snavset væk ved at fyre godt op for grillen og lade den brænde med fuld varme – med låg – i 30-45 minutter.

Har jeres grill ikke noget låg, kan I i stedet smøre selve risten ind i brun sæbe og derefter lægge den i en tætsluttende plastiksæk et døgns tid. Herefter kan det meste snavs nemt børstes af med en skuresvamp.

Måske har I også brug for noget nyt grillværktøj som redskaber, grillstarter, kul, en fyldt glasflaske, nye drypbakker af aluminium eller noget helt sjette. Tag derfor en tur ud for at handle det hele ind på én gang, så I har alting klar, når lysten til at grille melder sig.

Få fred for insekterne

Med sommerens ankomst følger også en række irriterende insekter. Især myg sværmer i de sene aftentimer, hvor lysene på den lune terrasse lokker de små blodsugere til og efterlader kløende myggestik.

Også hvepse kan forstyrre freden på terrassen, særligt i sensommeren, og forskrække både børn og voksne.

Der findes dog forskelligt udstyr, der kan afhjælpe problemerne. Med en elektronisk myggedræber, der med blåt lys lokker myggene til og med elektricitet bliver dem kvit, kan I mindske antallet af myg omkring jer.

I kan også anskaffe jer en hvepsefælde og hænge den op et stykke fra terrassen. Den lokker hvepsene til sig – i stedet for hen til familiens sodavand eller søde snacks – og fastholder dem dér, så de ikke generer jer.

Med de 5 overstående tips til sommerudstyr, er I klar til at nyde solen og hinandens selskab. Hele sommeren.