Bliv klar til sommerens projekter med gulvmaling

Er du i tvivl om hvordan du kan komme i gang med sommerens projekter og maling af gulv, så kast blikket herunder, og bliv klogere på det hele. Vi giver dig indblik i de forskellige muligheder med gulvmaling.

Pust liv i dit gamle gulv

Gulvmaling giver dig mulighed for en bred vifte af projekter, og når sommeren er over os, så er det uden tvivl det helt rette tidspunkt at begive sig ud i nye og friske projekter. Der er mange danskere der fejlagtigt tror, at gulvmaling kun er egnet til gulve af træ, men det er ikke tilfældet. Gulvmaling kan faktisk anvendes til både trægulve og flisegulve samt betongulve. Naturligvis er der nogle typer af gulvmaling som er specifikt bedre til betongulv end andre typer af gulvmaling. Det kræver selvfølgelig, at du sætter sig grundigt ind i det hele, før du begynder at tage beslutninger.

Du kan give trægulvet nyt liv

Hvis du tilfældigvis bor i en gammel lejlighed eller hus, hvor trægulvet efterhånden er blevet meget slidt, så tyder det på, at du skal til at gøre noget ved det. Mange danskere vælger at handle på den hurtige måde ved at fjerne det gamle gulv og lægge nyt gulv i stedet. Den løsning koster rigtig mange penge. Hvad mange desværre ikke tænker over er, at man faktisk godt lave en gulvafslibning og pålægge et lag gulvmaling. I mange tilfælde kan det redde gulvet, og ikke mindst får gulvet et helt nyt og sundt look. Denne løsning er væsentligt billigere end at lægge nyt gulv, og derfor anbefaler vi dig den.

Giv dit betongulv et nordisk og stilfuldt look

Over de seneste år har danskerne i stigende grad været mere bevidste om hvad de kan bruge gulvmaling til, udover trægulv. En trend er faktisk startet her i Danmark, hvor man er blevet mættet af det rå og til tider kedelige udtryk som betongulv kan have. Derfor er mange begyndt at male deres betongulv, da det puster liv i gulvet og samtidig giver gulvet et meget stilrent udseende, som de fleste godt kan lide. Det kræver dog først, at du sliber gulvet før du maler det, da du ellers vil opleve at gulvet ikke er modtageligt overfor malingen.

Oliebaseret gulvmaling

Den oliebaserede gulvmaling egner sig perfekt til de gulve som skal være slidstærke. Her taler vi om gulve i nogle specifikke rum hvor mange folk opholder sig i og hvor der kan være tunge møbler. Oliebaseret maling har en meget stærk overflade og plejer ikke at være modtagelig overfor pletter efter spildte væsker. Vandbaseret gulvmaling er mere ideelt til de gulve som er i de rum som ikke bruges til meget.

Gulvlak er effektivt

Hvis du skal arbejde på et trægulv, så er det vigtigt, at du husker gulvlakken. Lakken giver gulvet en flotte overflade samt beskytter og vedligeholder den også gulvet i høj grad. Du undgår gulvvask, og den eneste rengøring der ville være aktuelt, er støvsugning.

Sæt tid af til overvejelse

Det er vigtigt, at du forhører dig hos malereksperter eller bruger internettet til at blive klogere på det hele. Det er vigtigt, at du bruger god tid til at overveje din beslutning, da du ellers kan risikere at få et dårligt resultat.