Det bør du være opmærksom på, hvis du starter egen virksomhed

Der er flere og flere, der vælger at starte egen virksomhed af den ene eller den anden årsag. For nogle handler det om at skabe et produkt, der lever op til deres standard, for andre handler det om at få friere rammer for ens arbejdsdag og for nogle helt tredje handler det om noget helt tredje. Uanset hvorfor du enten har valgt at starte egen virksomhed eller blot går med tanken om det, så er der nogle ting, som du med fordel kan være opmærksom på. Læs meget mere om dem lige her.

Beskyt dig selv, din virksomhed og dit varemærke

Selvom du ikke betragter dig selv som en trussel, så betyder det ikke, at din virksomhed er 100% sikker, når først den er oppe at køre. Derfor er det vigtigt at beskytte dit varemærke. Et varemærke er et navn, et logo, et slogan eller noget lignende, der kendetegner netop dig og din virksomhed. Og det er vigtigt at beskytte det.

Har du et varemærke, så handler det om at få det registreret så hurtigt som muligt, da du ellers kan risikere, at det har konsekvenser for din virksomhed. At registrerer dit varemærke koster penge, men afhængig af hvilket firma, du vælger, så får du også andet med i prisen. Derfor giver det altså god mening at investere i.

I forbindelse med registrering af dit varemærke får du blandt andet også gratis forundersøgelser, rådgivning, vejledning om vareklasser, udarbejdelse af ansøgning, indsendelse af ansøgning og korrespondance med myndighederne.

Har du styr på outsourcing?

Når du lige starter din virksomhed op, så tænker du nok, at det giver bedst mening at stå med alt arbejdet selv – også det, der faktisk ikke har noget med selve virksomhedens formål at gøre. Og i starten giver det måske mening, hvis ikke du har en fyldt kalender; dog er det vigtigt, at du begynder at outsource, når tiden er inde. Det vil sige, at du skal begynde at videregive opgaver til nogen, der har mere forstand på det end dig. Det inkluderer for eksempel dit regnskab, som du med fordel kan sende videre til en revisor.

Det er langt de færreste, der har helt styr på, hvordan de skal føre regnskab for deres eget firma. Det er trods alt ikke en del af pensum blandt grunduddannelserne. Derfor giver det bedre mening at give opgaven videre, så det bliver gjort hurtigere, så du ikke skal bruge tid på det og så du er sikker på, at det er gjort rigtigt.

Husk dig selv i processen

Sidst, men ikke mindst, så husk dig selv. Det kan være utroligt stressende at starte sin egen virksomhed op, og typisk indebærer det super meget overarbejde. Husk dig selv i denne tid og sig fra, når det bliver for meget – også selvom du mister lidt penge på det. Det giver simpelthen ikke mening at udsætte sig selv for så stort et pres, at du ikke kan holde til det i længden.