Hvad er et escaperoom?

Alt du behøver vide om Escaperooms

 

Et escape room er et, oftest, 60 minutter langt live action eventyrs spil. Som gruppe skal man finde og løse en række af mysterier, puslerier og gåder for at undslippe inden tiden løber ud.

1. Vælg dit tema

Start med at afgøre hvad tema du ønsker – hvor uhyggeligt må det være? Der findes rum i alle typer, hvad enten det skal være et almindeligt mysterie, en fængselsflugt eller helt ovre i det overnaturlige med sort magi eller zombier.

Når temaet er valgt kan du ofte booke det online.

2. Introduktion og game guide

Når tiden er inde møder du op på adressen og jeres game master vil introducere jer for rummet, regler og gode råd. Her er der rig mulighed for at få svar på de spørgsmål I måtte stå med.

For oplevelsens skyld, så lad være med at spørge hvor mange opgaver I skal løse, hvor mange rum I skal igennem og lign. 

3. Få jeres mission

Inden start vil I få historien for hvordan I er havnet i denne situation og hvad jeres opgave er. Denne information kan både gives af gamemasteren, eller den kan vises som en intruduktionsvideo.

Ofte er missionen er slippe ud, som fx i fængselssituationer, fangenskab i en kælder eller lign. Men det kan også være at gennemføre nået, fx finde en genstand, åbne et pengeskab, affyre et rumskib eller lign.

4. Gennemfør rummet

Første skridt når nedtællingen starter, er at gennemsøge rummet. Åbne alt der ikke er låst eller skruet fast, led efter symboler, objekter og mønstre som kan hænge sammen eller virker malplaceret. Skrig alt ned der giver mening (måske også det der ikke gør)

Husk at kommunikere med dine holdkammerater. Hele ideen er at man skal samarbejde.

Glem ikke at man altid kan bede sin gamemaster om en ledetråd. Det er sjovere at gennemføre rummet med hjælp, end ikke at gennemføre overhovedet.

God fornøjelse !!