Økologiske juletræer online

Vil du købe et økologisk juletræ?

Den store trend de senere år har været at flere forbrugere har købt økologiske juletræer, og det med god grund. Den traditionelle juletræsproduktion gør flittigt brug af pesticider og er dermed ikke så god for naturen. Sprøjtegiftene risikerer at komme i grundvandet og det giver flere og flere en kedelig smag i munden når de fejrer jul.

I 2019 var der desværre et fupfirma, som gav et kedeligt rygte til de økologiske online juletræer der skulle have været plantet ud i en skov efterfølgende, men mugnede hen på et lager i en forstad til København. Sagen blev dækket rigeligt i de danske medier i december 2019.

I år ser det dog ud til at trenden med de øko-træerne er på vej tilbage – og flere og flere køber endda deres juletræ online.

Hvor kan man købe et øko træ online?

På Grønnetop.dk sælges der økologiske juletræer, og de bliver leveret med gratis fragt til hele Sjælland. Man kan vælge forskellige størrelser og få økologisk pyntegrønt med i samme levering. Direkte til døren.

Se udvalget af økologiske juletræer

De fleste træer til jul i Danmark er af arten Rødgran eller nordmannsgran. Kun ganske få vælger andre arter. En nordmannsgran kaldes også for en ædelgran. Nobilis.

Traditionen med juletræer

Det er efterhånden almen viden at det er tysk tradition fra midten af 1800-tallet at danse om et juletræ, men vidste du at den kendte julesang “Højt fra træets grønne top” er en slags opskrift på hvordan man fejrer jul med den “nye” tyske tradition.

Sangen er skrevet af Peter Faber og er vel nok sunget i de allerfleste danske hjem ved juletid.

Første vers lyder:

Højt fra Træets grønnetop, Stråler juleglansen, Spillemand spil lystigt op, nu begynder dansen.

Læg nu smukt din hånd i min. Ikke rør ved den rosin. Først skal træet vises, siden skal det spises.