Sådan kan du tjekke om du har forurenet jord

Hvis din jord er forurenet, er det ofte på grund af industri. Dette kan blandt andet være på baggrund af landbrug, en fabrik eller andet. Hvis du har forurening på din private grund, så er det ofte på grund af for eksempel olietanke, som er gået i stykker og har forurenet din jord. Det er heldigvis ikke et stort problem i Danmark. Men hvis du har mistanke om, du har forurenet jord og gerne vil have det tjekket eller undersøge om din mistanke er korrekt, så er der sagtens nogle ting, som du kan gøre for at få vished.

Der er flere grunde til, hvorfor din jord kan være forurenet. Det er derfor vigtigt at få det tjekket, hvis du går og har en mistanke om, at der er noget galt. Det kan både være fra industri, men det kan også være på baggrund af forurening fra nedfald eller forurening fra spild eller lignende. Derudover er der større risiko for, at din jord er forurenet, hvis du bor i nærheden af for eksempel en tankstation eller andre arealer eller bygninger, hvor der kan være forurening. Der er derfor flere muligheder, hvis din jord er forurenet, så lad os se på, hvordan du kan undersøge om din jord er forurenet.

Undersøg om du har forurenet jord
Du kan undersøge om din jord er forurenet på flere måder. Du kan altid søge forskellige vigtige informationer om jordforurening på miljøportaler. Her kan du også finde ud af, hvorvidt der er grund for mistanke om en forurenet jord. Dog skal du være opmærksom på, at du ikke kan finde ud af, om din grund er forurenet på denne måde, hvis den aldrig er blevet tjekket. Det er kun, hvis den allerede er blevet tjekket og har været forurenet, at du kan få vished på denne måde.

Du kan også vælge at få foretaget en forureningsundersøgelse. Her vil jorden blive grundigt undersøgt, og der vil blive klarlagt, om der er en reel risiko for forurening. Hvis du skal have foretaget sådan en undersøgelse, skal du i kontakt med din kommune, som skal hjælpe dig med det.

Priser for en undersøgelse af din jord
Det kommer meget an på selve undersøgelsen, om sådan en forureningsundersøgelse vil koste mange eller lidt penge. Det kommer blandt andet an på om hvor stor denne undersøgelse skal være og om der findes en forurening af jorden eller ej. Hvis der er tale om en lille undersøgelse, så kan du godt gøre det for under 10.000 kroner som oftest. Men hvis der er tale om en større undersøgelse og der findes meget forurening, så skal du nok regne med en del flere penge.

Hvis du vil vide mere om forurenet jord, og hvordan du selv kan tjekke om din jord er forurenet, så kan du sagtens finde en masse andet god information om dette emne. Du kan blandt andet også tjekke miljøportalen for mere information. Læs mere her om forurenet jord.