Spar penge når du køber ny bil

Står du og skal bruge en ny bil? Måske drømmer du allerede om, hvor skønt det bliver at drøne ud ad motorvejen, motoren summer som en mis og du føler dig helt på toppen. Men tøv lige et øjeblik, før du styrter hen til den første bilforhandler. Du behøver ikke købe en bil, der er splinterny nødvendigvis.

Der er flere ting, der er værd at overveje ved bilkøb. Blandt andet skal du tænke ud i fremtiden. Måske har du brug for en bil her og nu – men hvordan ser det ud om 2 år? Om 5 år? Selvom det er stort at købe sin første bil, kan du sagtens tænke dig om samtidig.

I dette indlæg får du at vide, hvordan du gør et godt køb – og stadig får din drømmebil. Vi vil bl.a. komme ind på fordelen ved at købe brugte biler eller måske endda købe reservedele, som også i nogle tilfælde kan være rigeligt, f.eks. fra autodele24.com.

Fordelen ved at købe bilen brugt

Når det gælder biler, er det vigtigt at vide én ting: det er dyrt at købe bil i Danmark. Der er høj skat på køretøjer, og oveni skal du have en forsikring.

Det er fristende at købe en helt ny bil. En bilforhandler kan helt sikkert give dig en hel masse grunde til, hvorfor du skal investere i en ny bil. Men hvis du tænker et øjeblik over det – skal bilen så være en investering? Hvorfor har du brug for en bil, og hvad skal den kunne?

En ny bil med sædevarmer og en lækker motor, der ikke er kørt træt endnu. Det lyder godt, men det kan hurtigt koste mange penge. Den bil, der passer til dig lige nu, dur måske ikke længere om et par år. For der kan dine prioriteter have ændret sig. En ny bil falder hurtigt i værdi – ca. 10 procent om året. Så skal du sælge den igen efter 2-3 år, kan du ende med at tabe mange penge.

Heldigvis kan du sagtens finde en flot bil, selvom du køber den brugt. Hvis du søger på Bilbasen.dk, er der mange modeller at vælge imellem. Her vil det være nemt at finde en lækker bil, som kan stå mål med dine ønsker.

Sådan finder du billige reservedele til din bil

Der er selvfølgelig en ulempe ved en brugt bil. Hvis bilen er slidt, kan du være nødt til at udskifte nogle af dens dele. Lad os sige, at du har købt en Renault brugt. Den er generelt i fin stand, men gummibladet i vinduesviskerne er slidte og skal skiftes. Det kan koste dyrt, hvis du skal købe det på autoværkstedet. Ligesom med bilen kan det derfor betale sig at finde det, du skal bruge på nettet. Så hvorfor vælge den dyre løsning, når du nemt kan gøre det billigt?