3 sjove ting du kan lave med børnene på en kedelig søndag

Som forælder er det vigtigt altid at tænke på nye sjove ting, som man kan lave sammen med børnene på en kedelig søndag. Læs med i denne artikel for at få nogle gode råd til ting du kan lave sammen med dine børn i weekenderne. Læs med her hvis det er af interesse for dig.

Kulturoplevelser

Alt efter hvor du bor henne i landet er der forskellige kulturoplevelser, som du kan tage på sammen med dine børn. Besøg Den Blå Planet hvis du bor i nærheden af dette kultursted, eller find frem til et andet godt kulturområde i nærheden af jeres bolig.

Hvis du har en bil eller der er gode offentlige transportmuligheder i nærheden, så kan I eventuelt også gøre det til en lidt længere dagsrejse.

Danmark har en meget rig historie og rundt omkring i landet kan du finde en del borge, slotte og museums. Der er derfor rigeligt med sjove kulturoplevelser, som man kan have sammen med sine børn i dette land. Og derudover kan du samtidig også dele lidt af din viden om Danmarks historie med dine børn – eller måske kan I sammen lære nye ting.

Cykelture og picnics

Hvis vejret er i orden, så er det en god idé at tage ud på en længere cykeltur udenfor byen. Det er skam kun sundt for dine børn og dig selv at få rørt jer lidt og komme uden for byens larm og ros.

Husk dog lige at tage en madpakke med! Uden mad og drikke duer helten ikke. Og det vil ikke blive til nær så sjov en oplevelse, hvis I ikke har noget mad og drikke med, så vi kan holde energien oppe imens I er afsted.

I kan også tage et tæppe med, så I kan lægge jer ned på en øde mark eller en græsplæne et sted, hvis I har brug for et lille hvil.

Lav havearbejde med dine børn

Det fulde ansvar med at tage sig af haven og passe den falder alt for ofte på forældrene. Men det kan faktisk blive rigtig hyggeligt (og sundt for dine børn), hvis du gør det til en vane at lokke dem med ud i baghaven for at hjælpe med havearbejdet.

Dine børn har kun godt af at føle lidt ansvar over for deres eget hjem og det vil give dem nogle gode ressourcer at trække på senere i deres liv. Samtidig bliver selve havearbejdet en del mere fornøjeligt, hvis du ikke selv har det fulde ansvar for at holde den ved lige.

Det er dog vigtigt at sørge for, at det bliver en hyggelig oplevelse. Vær derfor ikke for streng eller give barnet så mange opgaver, at det føler sig helt overvældet. Gør det til en hyggelig oplevelse ved at hjælpe hinanden med de forskellige opgaver ude i haven.