Biopejse til bordet

bord biopejse
Der er mange forskellige typer biopejse. Der er biopejsen til at hænge på væggen, som i øvrigt ikke kræver mere end et par skruer. Der er biopejsen, du kan integrere i væggen lidt på samme måde som et akvarium. Dette er et noget større arbejde, idet det kræver optimale forhold. Det er primært nye vægge eller nyopførte huse, hvor man kan tage højde for at der skal være en integreret biopejs. Ofte er det svært at lave et indhak på 30-50 cm i en væg, der enten er bærende eller simpelhen ikke dyb nok. I den mere simple afdeling af biopejse, er der de fritstående biopejse til enten gulv eller bord, som ofte minder om kunstskulpturer, der virkeligt pryder ethvert rum.

Men hvilken type biopejs skal du vælge til bordet?

Det kan være svært at bestemme sig for hvilken biopejs man skal vælge. Den mest solgte type biopejs er den væghængte. Den er nem at hænge op, og er mest naturlig når man skal have denne alternative pejs ind i hjemmet. Der falder også folk mest naturligt med en væghængt pejs. En fritstående pejs er lidt mere alternativt. Læs mere på mtas.dk. Det er ikke så ofte, man ser hjem der har en pejs til at stå midt i rummet på gulvet.   Det ændrer dog ikke på at en fritstående gulvpejs, som kun kræver bioethanol er en fremragende opfindelse, som man kan flytte rundt som det passer en. Skal du have en fritstående biopejs kræver det, at du har en del kvadratmeter at gøre godt med. En gulvbiopejs kræver at der er luft rundt om den, så det betyder at de 15 kvadratmeter i de fleste tilfælde ikke er nok, hvis man beslutter sig for denne type biopejs.

Biopejs til haven?

Mange biopejse er faktisk også beregnet til at hænge udenfor i haven. Eksempelvis er biopejse ideelle til udekøkkenet eller terassen, som skaber en hel vild hyggelig stemning på de sene sommeraftener. Givet at 90% af biopejse er lavet i rustfrie materialer, kan de hænge ude året rundt. De fungerer på mange måder, som de klassiske varmespredere man ser på stortset alle caféer. Dog ville det være ulejligheden værd at pille dem ned, når vinteren indtræder. Uanset hvilke materialer tærer en vinter altid hårdt.

Flammer på bordet

Rigtige flammer og varme ved spisebordet lyder ikke som en dårlig ting. Biopejsen er som et tilpasset produkt fundet frem til flere og flere forskellige steder i hjemmet. Det har givet pejsen en hel ny dimension. Pejsen er ikke længere begrænset til stuen. Den er rykket ud på gulvet og sågar op på køkkenbordet. Bordbiopejsen kan fås i mange størrelser. Normalt er den på størrelse med en stor margretheskål, men de kan også fås i både mindre og større format. På mange måder falder det naturligt, om man skal have en væghængt, fritstående eller en helt tredje type biopejs, men det er også vigtigt at man kender mulighederne. Har du yderligere spørgsmål kan du stille dem i kommentarfeltet eller sende en mail her