Gaming og esport er blevet en stor ting – og det nyder Odense godt af

Tilbage i 70erne og 80erne blev videospil set som legetøj. Det var noget børn havde, og det var noget som de brugte alt for lang tid på. Sådan er der stadig nogle der ser på det, men det er svært at benægte den succes spilindustrien nyder for tiden. Det er flere penge i spil end i film, og sådan har det været de sidste par år.

Derudover er gaming blevet meget mere end at bare spille et spil. Det er gået hen og blevet en sportsgren. Det kalder man i dag for esport, og der bliver afholdt store turnering rundt omkring i hele verden. Dette fænomen er også kommet til Danmark, og Odense har, som en af de første danske byer, valgt at tage dette fønomen til sig. Det har vi set de sidste par år hvor et par store turneringer er blevet afholdt i forskellige store Arenaer i byen.

Kan gaming og esport blive en sportsgren på lige fod med andre?

Selvom fænomenet esport bliver større og større, er der stadig mange som spekulerer over om det bør tages seriøst. Det tyder på at der stadig er et stigma omkring det at spille videospil. Gaming bliver stadig set som noget introvert og asocialt fordi det foregår foran en skærm. Gaming er dog en meget social ting, og det ser man specielt når det kommer til esport.

Her spiller folk sammen i store hold, og folk sidder og snakker med hinanden over internettet, hvis de ikke befinder sig i samme lokale. Mange mennesker opbygger gode venskaber her, og det skal man ikke underkende. Det gør Odense så sandelig heller ikke. De har taget imod det med kyshånd, og det er en rigtig god ting. For det første er det godt for byen. Odense markerer sig som en spiller på den kulturelle bane. Et sted hvor de i mange år ellers kun har promoveret H.C. Andersen. Nu er byen blevet så meget mere, og de næste mange år vil den kun blive et mere og mere attraktivt sted for kultur.

Gaming og esport er kommet for at blive

Videospil viser ingen tegn på at være på vej tilbage. Hvert år bliver der udviklet flere og flere imponerende spil og som teknologien udvikler sig, vil vi kun se dette i et større og større omfang. Derfor kan vi også godt regne med at esport er kommet for at blive.