Sådan kan du spare penge på alternativ transport i stedet for bilen

Penge, bil og regnemaskine

Synes du efterhånden, at det er dyrt at have bil? Der er mange omkostninger ved at have en bil. Bare brændstof er en dyr post budgettet. Det kan derfor være værd at overveje et alternativ til bilen, der kan spare dig for nogle penge. Det vil give mere luft i budgettet, til at du kan bruge dine penge på noget, der er sjovere end vægtafgift, mekanikerregninger, forsikringer og meget mere.

Sælg din bil til export og find et billigere transportalternativ. Vi giver her nogle gode bud.

Offentlig transport er vejen frem

Har du ikke langt til arbejde og familie, kan det være et godt alternativ at tage offentlig transport. Der går busser og tog i de fleste byer. Bor du i en af de større danske byer vil der være flere afgange.

Du skal derfor ikke vente så længe på bussen eller toget. Det gør det nemt og bekvemt, da du bare stiller dig ud til busstoppestedet, hvor du dernæst bliver fragtet fra A til B til en minimal pris sammenlignet med, hvis du havde en bil.

Fordelen ved offentlig transport er, at du kan lave alt muligt andet, imens du bliver transporteret. Du kan arbejde, sidde på din telefon eller computeren, læse en bog, skrive indkøbsseddel, ja du kan sågar få dig en lille lur på vejen.

Kom vidt omkring med en knallert

Vil du gerne have lidt mere frihed i forhold til, hvornår du skal afsted, kan det være værd at overveje en knallert. Du kan komme langt på en knallert for få penge. Du sparer derfor rigtig meget ved at skifte bilen ud med en knallert.

En knallertforsikring er fx langt billigere end en bilforsikring. Du kan klikke her for at læse mere om knallertforsikringer.

Med en knallert kommer du forholdsvis hurtigt frem i trafikken. Derudover bestemmer du selv, hvornår du vil kører, da du ikke skal følge en tidsplan lige som med offentlig transport.

Spring på cyklen, hvis du ikke skal så langt omkring

Du får det ultimative billigste transportmiddel ved at spring på cyklen. Kun dine gåben kan slå den pris, det koster at have en cykel. Har du kun nogle få kilometer på arbejde eller hjem til din familie og venner, er det en fordel at benytte cyklen som transportmiddel. Du bestemmer selv, hvornår du vil afsted, og hvilken rute du vil køre.

Udover at være et billigt transportmiddel er det også en god måde at få noget motion på i dagligdagen. Det vil give dig mere energi, og du vil blive gladere af at få daglig motion. Derudover er motionen godt for din sundhed.