Hold dine jobsamtaler hjemmefra

Annonce

At søge job er ofte forbundet med stress, forvirring og nervøsitet. Det er i jobsøgningsperioden, du begynder at gøre dine styrker og svagheder op. Måske du endelig har fundet drømmejobbet, men får afslag til fordel for en med mere erfaring. Disse nederlag sætter typisk spor på resten af dine søgninger, da du får en tendens til at søge noget der er under dine kvalifikationer. Kæmper du meget med nervøsitet og dårlig selvtillid, når du søger jobs? Så læs med herunder og få 3 gode grunde til at holde dine jobsamtaler hjemmefra.

1.      Du kan ikke komme for sent

Det kan for mange være et stort problem at finde hen til alle de virksomheder du skal til samtale hos. Har du ikke en bil, så bliver problemet ikke mindre, da den offentlige transport til tider kan være problematisk og kan indebærer en del forsinkelser. Er der noget, som giver dårligt indtryk eller kan gøre dig ekstra usikker, så er det, hvis du kommer for sent. Holder du din samtale over skype, er du fri for denne usikkerhed og skal blot stå op i god tid.

2.      Du er i vante omgivelser

Et jobinterview får de fleste til at mindes eksamens piblende sved. De mange spørgsmål, der fyrres efter dig som i et krigsforhør. Nervøsitet og præstationsangst kan nedsætte ydeevnen og nogle mennesker kan gå helt i stå. Holder du dit jobinterview hjemmefra, kan det føles mere afslappende og mindre nervepirrende. Du er i vante omgivelser, hvorved du føler at netop du er på hjemmebane. Teknikken skal derfor også være i orden. Skaf dig derfor et lækkert webcam eller en opladelig mussemåtte fra Logitech, så du ikke skal bekymre dig om at teknikken slår fejl.

3.      Du skal ikke få tøjkrise

De største tøjkriser opstår, når du skal noget vigtigt. Vigtigt er en jobsamtale. Når du skal finde tøjet hertil, kan du hurtigt blive nervøs for, hvilke signaler det ene og andet sender. Hvis du holder din jobsamtale hjemmefra, vil din kommende arbejdsgiver kun kunne se den øverste del af dig, så du kan principielt sidde i underbukser og en flot skjorte. Du behøver altså ikke at bekymre dig om, hvilke bukser, som går bedst til den blå skjorte du elsker.