Opgrader haven med selvvandingsteknologi

En sprudlende have fyldt med blomster, grøntsager og træer er en fantastisk oase at have ved hjemmet – og giver dig lige det pusterum, du desperat har brug for efter en lang arbejdsdag. Ud over, at planter er hyggelige små, levende væsner at gå og passe, kan de også spare dig masser af penge i det lange løb. Har du en køkkenhave, kan du kaste dig ud i at dyrke kartofler, gulerødder, bær eller noget helt andet – og i et drivhus kan du starte din helt egen produktion af agurker, tomater eller stort set en hvilken som helst anden grøntsag. Har du hverken tiden eller hukommelsen til at huske de hyppige vandinger, som f.eks. tomater har brug for? Så er der heldigvis et gadget til det. Læs mere om det lige her.

Spar tid på vanding med kapilærkasser

Kapilærkasser er også kendt som selvvandingskasser, og de fyldes med vand, som den så helt automatisk forsyner dine planter med, indtil den skal genfyldes længe efter. Kapilærkasserne kan som regel rumme omkring 40 liter vand og er en såresimpel vandingsløsning til tørstige planter som tomater, agurker, peberfrugter m.m. Kapilærkasser består af en stor kasse, der som regel er lavet af flamingo og har tre store potter. Disse stikker ned i vandet og holder kontakten mellem vandet og jorden i den strategisk hullede plantesæk, du lægger oven på kassen og sår planterne i. Med en kapilærkasse kan dine planter altså sejle deres egen sø i hvert fald en uge ud i fremtiden.

Hold stilen med skjulere og planter

Ja, det lyder alt sammen meget godt, men hvad med udseendet? Er du æstetisk anlagt, bed du i afsnittet ovenfor nok mærke i, at kapilærkasserne ofte er lavet af flamingo – hvilket indrømmet ikke just er verdens smukkeste materiale. Dette lille problem har dog heldigvis en meget simpel løsning: Køb skjuler til selvvandingskasser. De findes både i modeller af rustikt træ, sortmalet eller i metal alt efter hvilket look, du går efter i haven.

Vil du pynte haven endnu mere? Så er en busk med farverige bær en fremragende løsning. Ud over at være flotte, giver ribs-, solbær- eller hindbærbuske dig rig mulighed for at starte en egenproduktion af marmelade, pynte din is med lækre toppings og meget mere. Særligt hindbær er et alsidigt bær, som både er let syrligt, sødt, blødt og i en flot, lys farve. Find tilbud på Autumn Bliss her – en hindbærsort, som kan det hele.