Undgå at låne penge ved hjælp af en valutaomregner

Der er rigtig mange grunde til at undgå at komme i en situation, hvor man skal låne penge. Her er nogle af dem. Nogle tænker måske lån trods rki, hvilket er en skidt ide.

Renter

Hvis man kommer i en situation, hvor man ikke kan låne af sin bank og heller ikke har nogle venner eller noget familie, der er i stand til at låne penge ud, ser nogle sig nødsagede til at låne penge gennem kviklån fra låneudbydere på nettet. Kviklån kan virke som en god idé, hvis man står i en desperat situation og simpelthen bare er i minus og ikke kan få det til at hænge sammen fra dag til dag længere. Kviklån er, som navnet også antyder, en hurtig affære. Der går ikke længe fra at man har søgt om lånet til at der kan stå 50.000 kroner på ens bankkonto. Derfor giver det jo god mening, at mange lader sig lokke af det hurtige og smarte koncept, men man skal være påpasselig med det. Når man tager kviklån er renterne ofte helt oppe i og røre toppen af Mount Everest. Dette betyder, at selv når man har nok penge til at tilbagebetale det beløb, man i sin tid lånte, er der potentielt stadig lang vej igen. Jo længere tid, man har lånt pengene, jo mere vil renterne løbe op og de kan ende på ekstremt høje beløb, der efterlader en i endnu større gæld, end man var helt til at begynde med.

Stress

Når ens økonomiske situation er ved at gå helt til hundene, lægger det en enorm mængde stress ned over én. Ens økonomi ligger på mange måder bunden for ens færden, fordi der jo nærmest ikke er nogen ting, der er gratis. Selv på de dage, hvor man tænker ”nu sparer jeg penge”, og beslutter sig for at gå en lang tur i dyrehaven i stedet for at tage på café og købe en dyr kop kaffe, så koster busbilletten hen til dyrehaven jo også penge. Det er psykisk hårdt at være i bekneb økonomisk og endnu mere hårdt at være i gæld, som man har svært ved at betale tilbage.

Valutaomregner

Undgå at lade økonomien gå over styr, når du er på ferie ved at bruge en valutaomregner.  Hvis man overlader udregningen af priserne i den spanske tøjbutik til sin indre lommeregner, kan man nemt risikere at ramme ved siden af. Nogle gange går det således, at vi tror, vi bruger færre penge, end vi rent faktisk gør. Hvis man gentager denne situation flere gange om dagen på en to ugers lang ferie, kan der nemt komme ubalance i økonomien. Brug derfor en valutaomregner for at få det præcise resultat, der ikke skubber til din økonomi.