En A-kasse kan rede din økonomi

Når man er i arbejde forstiller man sig ofte ikke hvordan verden ville se ud, hvis man ikke fik den månedlige hyre. Men i finanskrisen var der rigtige mange der måtte opleve og stå uden arbejde. Heldigvis er arbejdsløsheden faldende, hvilket betyder at stort set alle dem der mistede deres arbejde tilbage 2009 og 2010 igen er i arbejde.

Prøv at lege med tanke sætte om, at du ikke længere har et arbejde der betaler regningerne, hvordan ville din økonomi så se ud, og hvor længe ville du kunne blive boende på en på en overførselsindkomst fra kommunen?

Det er ikke sjove tanker vel? I stedet for, så prøve at kigge på mulighederne hvis du er medlem af en a-kasse, der så kan dække dine udgifter via dag penge systemet. Her ser tallene noget bedre ud. Er du ikke allerede medlem af en a-kasse, så kig på oversigten her og find en der passer til dig.

Hvad er en a-kasse og hvad kan den egentlig gøre for dig?

En a-kasse er ikke bare en a-kasse, der findes et hav af dem derude og priserne er vidt forskellige, hvilket ydelserne man modtager når man havner i dag penge systemet også er. Satsen for dagpengene er fast, den kan man ikke pille ved, til gengæld er der mange a-kasser der tilbyder forskellige muligheder for at opkvalificere sig til igen at komme på arbejdsmarkedet.

Mulighederne ligger typisk i kursuser og andre former for efteruddannelse eller bare uddannelse generelt. Selvom langt de fleste tilbyder disse muligheder, så skal man undersøge om netop den arbejdsløshedskasse man vælger tilbyder det, for det er nemlig ikke en selvfølge. Inden du melder dig ind, så tag og give dem et kald og hør hvordan netop dine muligheder ville være.

Arbejdsløshedsforsikringen er ikke det samme som en a-kasse

A-kassen og kaldet arbejdsløshedskasse er en ting, i mens en arbejdsløshedsforsikring er en anden. Forsikringen er en overbygning af a-kassen som giver dem med en højere løn end det som dagpengene dækker muligheden for at holde en nogenlunde økonomi, hvis de bliver fyret. Imens a-kassen giver omkring 18.000 kroner om måneden, så kan man alt efter sin indkomst tilkøbe forsikringen, som så udbetaler et yderligere beløb for at i mål.