Robotplæneklipper uden kantledning – Læs denne her test inden du køber

De fleste mennesker synes det er kedeligt, at slå græsset uge efter uge hele sommeren, heldigvis er der råd for det med en robotplæneklipper, men findes der en robotplæneklipper uden kantledning? Det gør der desværre ikke i dag, til gengæld så findes der et bredt udvalg med kantledning, så dem vil vi tag et kort kig på her.

Hvad er kantledning?

Kantledningen er det yderkant som plæneklipperen skal følge i haven, den betyder for robotplæneklipperen helt præcist hertil og ikke længere, samtidigt er det også den der viser robotten hvor lade stationen befinder sig, og den er derfor rigtig svær at undvære. Hvis man skal sammenligne med en robotstøvsuger, som jo sagtens kan arbejde uden en kantledning, så er haven lidt anderledes indrettet end huset, her selvfølgelig med tanke på yderområderne.

Robotstøvsugeren rammer væggen når den ikke kan komme længere, men robotplæneklipperen vil køre ind i bunden af hækken eller ud i granitskærverne, og kan i begge tilfælde blive ødelagt.

Det er vigtig man følger producenternes anbefalinger i forbindelse med opsætning af kanttråden, bliver der for kort afstand til de omkring læggende omgivelser vil robotten sætte sig fast, og bliver der for langt så klipper den ikke græsset helt ind i kanten. Hvis man har et skidt øjemål og ikke har målafstanden korrekt op, vil man i værste fald skulle gøre det om.

Kantledningen tager et par timer at installere afhængigt af havens omfang, men det er klart investering i tid værd.

Hvilket modeller findes der?

Markedet er de senere år blevet rigtig stort, eller det vil sige at konkurrencen fra forskellige producenter er blevet til at mærke. Det gælder både på pris og kvalitet.

Robomow
Det er nok den ældste spiller på markedet, de har siden den spæde start af robotter til husholdningsbrug været med til at udvikle og producere robotplæneklippere. De har i mange år også være de førende, men er i den senere tid blevet overhalet af konkurrenterne.

Worx
Det er en af de nyere spillere på markedet, og selvom jeg plejer at fraråde de billge modeller fra byggemarkederne, så er det her altså en test vinder. Der findes flere tests offentlige gjort på nettet hvor deres Worx 500s er blevet kåret til test vinder. Netop den model dækker 500 m2 have, og kan fås til bare 4495,- i jem og fix. Modellen her kobles på dit hjemmeside WIFI netværk og styret herfra med en smartphone, når man har brugt det et par gange får man hurtigt sat sig ind i det.

Gardena
Det er ligesom worx en af de nyere spillere på markedet for robotter, men de er slet ikke nye i markedet for haveudstyr, og det er da også derfor deres modeller vinder mange point. De ved hvad der skal til i have, og er kendt for at levere slidstærkt og godt have udstyr.

Fælles for alle modeller er, at man skal slå græsset manuelt inden man kan lade robotten klare arbejdet, de arbejder nemlig ud fra et vedligeholdelses princip, hvor holder plænen nede med daglige klipninger.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*